Bitcoin er en erstatning for guld, ikke for dollaren, siger Fed-formand Powell

Mens han fremhævede BTC’s høje volatilitet som den største mangel, der forhindrer den i at erstatte USD, udtalte Fed’s formand Powell, at Bitcoin faktisk er en erstatning for guld.

Efter at have afvist bitcoin’s chancer for at udfordre den amerikanske dollar som valutamiddel, sagde formanden for Federal Reserve, Jerome Powell, at kryptovalutaen kan være en erstatning for guld.

Han fordoblede også Feds tidligere holdning til potentielt at lancere sin egen digitale centralbankvaluta (CBDC) ved at sige, at der ikke er nogen grund til at haste det eller være først på markedet.

Bitcoin erstatter guld, ikke USD

Under en online-konference afholdt af Bank of International Settlements (BIS) gentog Powell sin tidligere holdning, at Bitcoin ikke kan tjene som værdiopbevaring og valutamiddel på grund af dens øgede volatilitet.

Som sådan mener han, at alle kryptovalutaaktiver fortsat er en spekulativ investeringsform, som ikke vil erstatte dollaren, men som har mulighed for at gøre det sammen med guld.

„De er meget volatile og derfor ikke rigtig nyttige værdiopbevaringsmidler, og de er ikke bakket op af noget som helst. Det er mere et spekulativt aktiv, der i bund og grund er en erstatning for guld snarere end for dollaren.“

Tidligere sagde den sekstende og nuværende formand for Fed i 2019, at bitcoin ikke har nået masseadoption, men bemærkede, at nogle investorer har tendens til at bruge det som et værdilager – som et alternativ til guld.

Ingen hastværk med CBDC’er

Riget om at lancere en CBDC er et varmt emne blandt centralbanker rundt om i verden. Kina er vel nok den mest avancerede nation på dette område, da Kinas Folkebank har gennemført flere forsøg, hvor den har givet borgerne millioner af dollars for at teste betalingsmekanismen.

På den anden side har den amerikanske centralbank været noget efterladende. Powell benyttede øjeblikket til at forsikre, at der ikke er nogen hastværk for centralbanken, og lovede gennemsigtighed i udviklingsfaserne:

„For at komme videre med dette ville vi have brug for opbakning fra Kongressen, fra administrationen og fra brede dele af offentligheden, og vi er ikke rigtig begyndt på arbejdet med dette offentlige engagement. Så du kan forvente, at vi vil gå meget forsigtigt og gennemsigtigt frem med hensyn til at udvikle en centralbanks digital valuta.“

Han tilføjede, at USA ikke behøver at vinde kapløbet med hensyn til hurtig lancering. I stedet skal verdens største land målt på nominelt BNP gøre det rigtigt.